Προζύμι, ο ρόλος του στο άρωμα και τη γεύση του ψωμιού

Πολύ δύσκολα βρίσκουμε πλέον στην αγορά ψωμί με “κανονικό” προζύμι. Σε μεγάλο ποσοστό ψωμιά που παρουσιάζονται ως «προζυμένια», χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα μαγιά συνδυαστικά με μια τεχνική που προσομοιάζει αυτή που χρησιμοποιείται στο προζύμι.

Χαρούπι, ένα ελιξίριο υγείας

Το χαρούπι είναι ένα ξεχασμένο τρόφιμο του παρελθόντος που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να έρχεται ξανά στο για τα εξαιρετικά οφέλη και τις θρεπτικές του ιδιότητες.

Κριθάρι,ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες

Το κριθάρι είναι ένα δημητριακό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Με χαμηλή χοληστερόλη, υψηλό σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα.