Κριθάρι, ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες

Κριθάρι, ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες

Το κριθάρι είναι ένα δημητριακό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Με χαμηλή χοληστερόλη, υψηλό σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα.

Σε σύγκριση με πολλούς άλλους σπόρους, ακόμα και με άλλα αρχαία δημητριακά ολικής αλέσεως, το κριθάρι είναι χαμηλότερο σε λίπος και σε θερμίδες, αλλά υψηλότερο σε διαιτητικές ίνες και ορισμένα ιχνοστοιχεία.

Το μεγαλύτερο μέρος της ίνας που βρίσκεται στην κριθάρι είναι ο αδιάλυτος τύπος που βοηθά στην υγιή πέψη, τον μεταβολισμό της γλυκόζης και την υγεία της καρδιάς.

Συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και τη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας των βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα.