Χαρούπι, ένα ελιξίριο υγείας

Χαρούπι, ένα ελιξίριο υγείας

Το χαρούπι είναι ένα ξεχασμένο τρόφιμο του παρελθόντος που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να έρχεται ξανά στο για τα εξαιρετικά οφέλη και τις θρεπτικές του ιδιότητες. Αν και τα παλιότερα χρόνια θεωρούνταν «η τροφή των φτωχών» στη σύγχρονη εποχή αποτελεί μια περιζήτητη πρώτη ύλη τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη φαρμακοβιομηχανία.

Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, B2, B3, D, Ε πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βοηθάει στην πέψη, στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερίνης και τη δυσκοιλιότητα. Περιέχει δύο φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, υψηλό ποσοστό φυτικών πρωτεϊνών, υδατανθράκων, σιδήρου, φωσφόρου και καλίου.

Στη ζαχαροπλαστική το χαρούπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του κακάο λόγω της ήπιας γλυκύτητας του. Αντί του κακάο απλά χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα σε χαρουπάλευρο.
Μια από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις του χαρουπιού αφορά τα διαιτητικά τρόφιμα αλλά και τα άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Στην αρτοποιία θα το συναντήσετε τόσο στο ψωμί όσο και στο παξιμάδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *