Ποσότητα και χρόνος

40 λεπτά

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.

Βήμα 2ο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα, το αλάτι, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την πραλίνα σοκολάτας, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια.

Βήμα 3ο: Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν για 4 λεπτά.

Βήμα 4ο: Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 5ο: Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε 30 γρ. από το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψί προσέχοντας να έχουν κενά μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.

Βήμα 6ο: Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν, μεταφέροντας τα προσεκτικά με τη λαδόκολλα.