Ποσότητα και χρόνος

Η συνταγή αφορά σε 20 – 22 μπισκότα και συνολικό χρόνο προετοιμασίας και εκτέλεσης 30 λεπτά

Υλικά

    • 120 γρ. χειροποίητο φυστικοβούτυρο παραγωγής μας
    • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 1 μεγάλο αυγό
    • 1 βανίλια σε σκόνη
    • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Σε μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Βήμα 2ο: Σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3ο: Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το υγρό μείγμα. Ρίχνουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.

Βήμα 4ο: Πλάθουμε μικρές μπάλες και τις τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τις πιέζουμε ελαφρώς με πιρούνι και ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Περιμένουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.