Εδώ και χιλιάδες χρόνια ζυμώνεται παρέα με την ιστορία του ανθρώπου. Πλούσιο σε άμυλο, μαγνήσιο, βιταμίνες και φυτικές ίνες, το ψωμί από τα αρχαία χρόνια αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής. Στον φούρνο μας επιλέγοντας προσεκτικά τα άλευρα που θα χρησιμοποιήσουμε, ζυμώνουμε καθημερινά πολυάριθμα είδη ψωμιού για εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες. Λευκό ψωμί, ψωμί στριφτό ή της τάβλας, ψωμί ολικής άλεσης, πολύσπορο, σικάλεως, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, αργής ωρίμανσης, ψωμί καλαμποκιού αλλά και ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνο αποτελούν μερικές μόνο από τις επιλογές μας.

Με το φυσικό προζύμι φτιάχνουμε με διαφορά το πιο νόστιμο, το πιο υγιεινό και με τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ψωμί, απ’ ότι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.