Το Κρητικό παξιμάδι αποτελεί διατροφικό ελιξίριο υγείας και μακροζωίας καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Β και Ε ενώ παράλληλα συμβάλει στην επίτευξη των φυσιολογικών τιμών της χοληστερόλης.

Από τα παλιά χρόνια καθιερώθηκε ως υποκατάστατο του ψωμιού, εξαιτίας της μακράς διάρκειας του στο χρόνο, στα σπίτια των οικογενειών που δεν μπορούσαν να ζυμώσουν συχνά. Με την τεχνική του διπλοφουρνίσματος οι νοικοκυρές αφαιρούσαν όλη την υγρασία του ψωμιού, κάνοντας το τραγανό και αυξάνοντας έτσι τον χρόνο ζωής του. Επίσης οι βοσκοί και οι ναυτικοί που ήταν αναγκασμένοι να απουσιάζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα από τα σπίτια τους έπρεπε να είναι εφοδιασμένοι με το παξιμάδι τους.

Στον φούρνο μας παρασκευάζουμε παξιμάδια από ποικιλίες δημητριακών (μιγάδι), αφράτα (επτάζυμο, σίκαλη), ολικής άλεσης (σταρένιο, κριθαρένιο), καθώς και παξιμάδια υψηλής διατροφικής αξίας από χαρούπι και δίκοκκο σιτάρι.

Όλα τα παξιμάδια μας φτιάχνονται από φυσικό προζύμι παραγωγής μας, κρητικό ελαιόλαδο και άλευρα εξαιρετικής ποιότητας από ελληνικούς μύλους και ψήνονται στον ξυλόφουρνο.  Προσφέρονται σε κουλούρες, ντάκο ή και ντακάκια (μπουκιές παξιμαδιού).

Με το φυσικό προζύμι φτιάχνουμε με διαφορά το πιο νόστιμο, το πιο υγιεινό και με τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ψωμί, απ’ ότι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.