Τα Καλορίζικα αποτελούν ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα παραδοσιακά κρητικά κεράσματα. Η συνταγή τους έχει τις ρίζες της στα μεσαιωνικά χρόνια όπου μέχρι και σήμερα έχουν καθιερωθεί να προσφέρονται ως κέρασμα στα κρητικά σπίτια, σε κάθε εκδήλωση χαράς, υποδηλώνοντας έμμεσα την καλή τύχη (καλό ριζικό) και την ευημερία.

Στον φούρνο μας εδώ και 40 χρόνια παρασκευάζουμε τα καλορίζικα ακολουθώντας μια μυστική πατροπαράδοτη συνταγή της οικογένειάς μας. Χρησιμοποιώντας διαλεχτά υλικά όπως ντόπιο σταρένιο αλεύρι, αφράτα αμύγδαλα Μυλοποτάμου και ντόπιο ελαιόλαδο, δημιουργούμε ένα στολίδι της κρητικής κουζίνας με υψηλή διατροφική αξία.

Είναι κατάλληλα για χορτοφάγους και για περιόδους νηστείας καθώς δεν περιέχουν αυγά, βούτυρο και άλλα γαλακτοκομικά συστατικά. Θα τα βρείτε σε τρεις διαφορετικές γεύσεις, με αμύγδαλο, χαρούπι και με βρώμη και μέλι.

Με το φυσικό προζύμι φτιάχνουμε με διαφορά το πιο νόστιμο, το πιο υγιεινό και με τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ψωμί, απ’ ότι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.